OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Nápoje

Nápoje

Ťažko možno nejaký populárny nápoj považovať za zdravý – čaj, kávu, nealko, alkoholické nápoje a dokonca ovocné džúsy – všetkým by sme sa mali vyhýbať, pretože obsahujú kofeín, koncentrované cukry alebo veľké množstvo alkoholu.

Nápoje z Vyživujúcich tradícií sú charakterizované zriedenými ovocnými šťavami, semienkami, orechmi a jogurtom; všetky boli obohatené procesom mliečneho kvasenia, aby ich živiny boli dostupnejšie a aby dodávali črevnému traktu mliečnu kyselinu a laktobacily. Takéto nápoje pozdvihnú unavené telo tým, že mu dodajú minerálne ióny, o ktoré prišlo potením.

Tieto nápoje sú väčšinou veľmi mierne alkoholické, čo je výsledkom procesu fermentácie, ktorý tvorí ako alkohol pôsobením kvasiniek na cukry, tak mliečnu kyselinu, pôsobením baktérií na cukry.

Medzi nimi sú pivá vyrábané z prosa, kukurice, jačmeňa a pšenice, ovocné vína a cidery z ovocia, fermentovaný čaj.

Alkoholové kvasenie sa dá minimalizovať, keď sa pri príprave týchto nápojov do nich pridá srvátka a trocha soli. Určite použite domácu srvátku. Na mliečne kvasenie použite len Keltskú soľ.

Po svete sa nápoje obsahujúce mliečnu kyselinu cenili pre svoje liečivé vlastnosti vrátane schopnosti uľaviť od črevných problémov a zápchy, podporiť laktáciu, posilniť chorých a posilniť celkový zdravotný stav a životnú energiu. Sú lepšie než obyčajná voda vo svojej schopnosti uľaviť od smädu pri fyzickej práci.

Tekutiny obsahujúce rozpustené cukry a elektrolyty minerálov (minerálne ióny) sa v skutočnosti rýchlejšie vstrebú a sú zadržiavané dlhšie ako obyčajná voda.

Pomáhajú dôkladne a ľahko vstrebať jedlo, po fyzickej námahe nahradia stratené minerálne ióny spôsobom, ktorý skôr obnovuje ako by vyčerpával telesné zásoby.

K výrobe nápojov budete potrebovať niekoľko 2litrových nádob s horným uzáverom alebo viečkom, ktoré dobre tesní. Na výrobu hroznového osvieženia alebo jablkového cideru bude potrebný odšťavovač.