OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Omáčky zo surových ingredienci -majonézy

Omáčky a prílohy zo surových ingredienci, napr. majonézy

Omáčky a prílohy, ktoré sú zložené z dvoch surových ingrediencií, napr. rôzne druhy majonéz a marinád, sú hodnotné ako zdroj enzýmov. Verzie týchto príloh, aké sa dajú kúpiť v obchode, sa pasterizujú a životne dôležité zložky enzýmov sú zničené. Ak si ich pripravíte doma a použijete len surové zložky s vysokým obsahom enzýmov, ako sú extra panenský olivový olej, biovajíčka, syrovátka a smotana s kultúrou, tak vaše prílohy nielen že pridajú na chuti, ale budú tiež slúžiť ako bohaté zdroje životne dôležitých živín. Syrovátka pridaná do majonézy posilňuje mliečne kvasenie a tým zvyšuje obsah enzýmov a predĺži tejto užitočnej prílohe životnosť.