OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Predkrmy a dipy

Predkrmy a dipy

Charakterizujú ich čerstvé priemyselne nespracované suroviny s dôrazom na rybie vajíčka – ikry a kaviár. Rybie vajíčka sú cenené tradičnými národmi po celom svete pre ich schopnosti predchádzať problémom so štítnou žľazou, podporovať plodnosť a vyživovať tehotné ženy a rastúce deti.

Blahodárne sú tiež nátierky zo smotany a ľanového oleja ako chutná a synergická kombinácia omega-3 mastných kyselín, nasýtených tukov a bielkovín obsahujúcich síru.

Predkrmy zo surového mäsa – dr. Price zistil, že takmer každá skupina primitívnych národov, ktoré navštívíl, jedla určité množstvo svojich živočíšnych bielkovín za surova – Eskimáci jedli takmer všetky svoje živočíšne bielkoviny v surovom stave, domorodci na Polynézskych ostrovoch konzumovali bez varenia veľkú časť potravy z mora, africké kmene si cenili pečeň v surovom stave ako esenciálne pre dobré zdravie a optimálny rast a silu. Prevažne vegetariánske kmene konzumovali živočíšne bielkoviny vo forme lariev a hmyzu. Zásadným zdrojom živočíšnych bielkovín pre európske komunity boli nepasterizované mliečne výrobky. Problém parazitov v hovädzom a jahňacom sa dá ľahko vyriešiť zmrazením na 14 dní. Podľa Poľnohospodárskeho odboru Spojených štátov toto zabije všetky parazity. Používajte len mäso v biokvalite. Pokrmy zo surového mäsa by mali obsahovať tuk aj chudé mäso, pretože tuk z mäsa obsahuje antibakteriálne mastné kyseliny. Ryby zmrazením strácajú tuhosť a štruktúru, riešením je marinovať alebo kvasiť rybu v kyslom roztoku z citrónovej šťavy, limetky alebo syrovátky. Účinne to zabije všetky parazity a patogény a poslúži to aj k natráveniu rýb. Autorky neodporúčajú sushi, ktoré obsahuje surové ryby, ktoré neboli marinované.